Midroc har utvecklat byggklar mark i Tygelsjö

Malmö stad har tillsammans med Midroc och Lantmännen bedrivit ett detaljplanearbete i syfte att skapa förutsättningar för ett nytt, fint bostadsområde i Tygelsjö. Detaljplanen är klar och Midroc har nu sålt fastigheten till Obos som kommer att bygga ca 210 nya bostäder i området.

Arbetet har pågått mellan 2006 och 2016, och den nya detaljplanen antogs under förra året, men har inte vunnit laga kraft.

Midroc har nu sålt marken i området till en bostadsutvecklare som har visat ett stort intresse för att förverkliga de idéer och visioner som arbetats fram i detaljplanen.  De räknar med att kunna starta byggnationen under 2018.

Försäljning av de nya bostäderna kommer att annonseras på OBOS webbplats under 2018. Du som är intresserad av en bostad, kontaktar OBOS direkt: Markus Topphem på markus.topphem@obos.se. Mer information finns även på OBOS.

 

Fakta om OBOS:
OBOS är en av Nordens främsta leverantörer av bostäder. Förutom bostadsutveckling driver OBOS också bankverksamhet på den norska marknaden. Under 2016 sålde koncernen drygt 4500 bostäder i Norden och dess finansiella resultat uppgick till 2,84 miljarder norska kronor före skatt.

OBOS Sverige har ca 900 medarbetare och bedriver bostadsutveckling av högsta kvalitet genom varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan, OBOS Projektutveckling samt systerbolaget Kärnhem. Genom OBOS Mark AB förvärvar bolaget mark i attraktiva områden runt om i landet. Majoriteten av produktionen sker i egna fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Läs mer på www.obos.se

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fodret 5, Malmö

 

Adress

Sjötorpsvägen 10, Tygelsjö


Planstatus

Detaljplan: antagen april 2016

Kontakt

Anders Borgqvist

Affärsutvecklingschef Obos

010-434 12 01

anders.borgqvist@obos.se

Intresseanmälan

Markus Topphem, Obos

markus.topphem@obos.se